+387 33 55 11 00; +387 33 55 11 03; info@vipoxrc.ba

Upravljanje rizicima

[parallax-scroll id=”2760”]


Mnogima od nas riječ „rizik“ zvuči negativno – ostavlja dojam suprotnog od riječi „sigurnost“. Rizik nije moguće izbjeći, njime treba upravljati… Kreirajmo zajedno sistem za upravljanje rizicima poslovanja u Vašoj kompaniji i izmijenimo dojam riječi „rizik“ u prijatniji sinonim, kao što je „prilika“.

 

 

UPRAVLJANJE RIZICIMA


Zakoni u EU rizik definiraju kao opasnost da u okviru poslovne aktivnosti mogu nastati gubici.

Upravljanje rizicima i prevencija gubitaka se sastoji od: analize, procjene, prevencije, smanjivanja i kontrole onih rizika, koji imaju uticaj na poslovanje kompanije. Izvid rizika i ocjenjivanje dokumentacije su baza za sistematičnu analizu i kvalitetnu procjenu rizika, koja će biti proslijeđena osiguravajućim društvima, brokerima, ali i osiguranicima.

Naši kvalificirani, posvećeni i vrijedni procjenitelji su spremni da obavljaju sve naprijed navedene zadatke profesionalno i pravovremeno. 

Zahvaljujući iskustvu i stručnom znanju našeg tima, u stanju smo preventivno djelovati povodom svih rizičnih situacija u određenoj branši, odnosno učestvovati u smanjivanju mogućnosti nastanka rizika u budućnosti.

 

 

[parallax-scroll id=”2856”]

 

 

U našem timu, imamo stručnjake za sve vrste opasnosti u industriji, trgovini i uslužnim poslovima, kao što su:

  • požar/eksplozija, 
  • prirodne katastrofe, 
  • krađa/razbojništvo, 
  • prekid poslovanja, 
  • CAR/EAR,
  • lom mašina.

Kvalitet jeste i uvijek će biti srž naše poslovne filozofije. Poznavanje polja djelovanja, lokalnih rizika, kao i proaktivnost u radu će uvijek biti naš moto, koji nas čini Vašim partnerom u Bosni i Hercegovini i regiji.

Ovaj vrijedni temelj daje finalnu dimenziju strukture VIPOX RISK CONSULTING D.O.O.-a. Bez obzira gdje se nalazite i koje su Vaše potrebe, naši eksperti su uvijek spremni za Vas.